Spiritualiteit

La Pierre Photography
Stephen Boonzaaijer

Wat verbindt een gemeente?
Vriendschap, betrokkenheid, warmte en een kop koffie?
Allemaal mooie dingen, maar zonder spiritualiteit is het niet zoveel. Spiritualiteit is betekenis geven aan het leven. En dat is essentieel om 100% mens te zijn. Onze spiritualiteit wordt aangevuurd door Stephen Boonzaaijer en daarin staat Jezus Messias centraal. Daarnaast komen er ook voorgangers van buiten en gaan andere gemeenteleden voor. Ook zij zijn verfrissend en inspirerend voor de gemeente.

Samen mens zijn
Als gemeenteleden zijn we samen onderweg en op elkaar betrokken. We noemen onszelf een Messiaanse vriendenkring. We zijn tochtgenoot van de gekruisigde Jezus Messias en gaan met hem mee tot de dood en verder. Samen met hem staan wij op om nieuwe mensen te zijn. We dragen zijn licht in ons mee. Zo willen wij mensen zijn die niet meegaan met onrecht en leugens, maar die opstaan voor liefde, eerlijkheid en omzien naar de ander. Met Jezus als grote inspiratie, maar ook met bijvoorbeeld Nelson Mandela, Ghandi en Malala. Elke zondag steekt iemand in de gemeente de paaskaars aan, Jan voor Paaskaarsals teken dat het licht van Jezus in ons midden aanwezig is. Daarbij vertelt die persoon wat dit voor hem of haar betekent. Dit maakt het heel persoonlijk en kostbaar.

Opstandelingen
Door met Jezus op te staan zijn we opstandeling geworden. “Een opstandeling is niet iemand die mee sukkelt met de kudde of zich het leven laat aanpraten zoals anderen denken dat goed is. Een Opstandeling durft er zelf te zijn.” (– Stephen Boonzaaijer).  Zo staan we midden in de wereld, met de duidelijkheid van leven en dood, duisternis en licht.